Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselen met rucola

Mosselen met rucola

Mosselen met rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g mosselen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g rucola
  • 2 eetl. Hollandaise saus
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi de exemplaren weg die open zijn en die niet sluiten na een tik met mes of lepel.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan. Fruit daarin de knoflook en de ui totdat ze lichtbruin zijn. Voeg de mosselen toe en dek de pan 5 à 6 minuten af totdat alle mosselen geopend zijn. Schep de rucola door de mosselen en schep de Hollandaise saus erdoor. Breng op smaak met peper en verdeel het gerecht over 2 diepe borden.
Variatie
Vervang de mosselen door zeevruchten of garnalen (Vismarine).Neem zeekraal in plaats van rucola. Blancheer eventueel de zeekraal door er kokend water over te gieten en direct erna met koud water af te spoelen.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
8 g
vet
24 g
Kcal
335