1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselen van de barbecue met kruidenboter

Mosselen van de barbecue met kruidenboter

Mosselen van de barbecue met kruidenboter product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 kilogram mosselen
  • 2 citroenen, gehalveerd
Bereiden
Smelt de boter en roer de kruiden erdoor. Spoel de mosselen schoon en leg ze met de halve citroenen in een hete grillpan of op het rooster van de barbecue. Rooster de mosselen circa 5 minuten tot ze opengaan. Keer tussendoor om. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg. Leg de mosselen op een platte schaal en schenk de peterselieboter erover.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 260
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie