1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselminestrone

Mosselminestrone

Mosselminestrone product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg mosselen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 1,2 l visbouillon (van tablet)
  • 75 g pastaschelpjes
  • 3 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1/2 potje groene of rode pesto
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Controleer of de mosselen, ook na een tik op de rand van het aanrecht, gesloten zijn. Kook ze met 50 ml water circa 5 minuten op een hoge stand of totdat ze open zijn. Schud ze halverwege de kooktijd even om. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Gooi gesloten mosselen weg.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook, tijm, prei, wortel en bleekselderij 3 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon, pastaschelpjes en tomatenblokjes toe en kook zachtjes 12 minuten. Roer de pesto en peper door de soep en schep de mosselen erdoor. Verwarm zonder te koken.Voorgerecht of lunchgerecht
Variatie
Schep eens 50 gram gehalveerde groene olijven met piment door de soep.Vervang de tijm door gehakte oregano.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie