Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselpannetjes

Mosselpannetjes

Mosselpannetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, geperst of gesnipperd
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 4 trostomaten, in parten
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takje tijm
  • 1 kilogram mosselen, gespoeld
  • 250 gram visfilet, zalm of kabel- jauw, in blokjes
  • 1 bosje peterselie
Voorbereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Fruit de knoflook een minuut mee en voeg toma- tenpuree en tomaten toe. Bak dit heel even om en blus dan af met de wijn. Voeg de laurier en tijm toe, laat aan de kook komen en circa 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus kan ruim van tevoren worden ge- maakt en mag afkoelen.
Bereiden
Verdeel de mosselen en vis over de pannetjes en verdeel de saus er- over. Zet de pannetjes afgesloten op de barbecue en laat ze in circa 10 minuten gaar stomen. Bestrooi met peterselie. Lekker met brood en salade.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
7 g
vet
14 g
Kcal
280