1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselsalade met mosterdvinaigrette

Mosselsalade met mosterdvinaigrette

Mosselsalade met mosterdvinaigrette product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g gekookte mosselen
  • 3 eetl. bloem
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde Provençaalse kruiden
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 75 g fijne bladsla of veldsla
  • 250 g worteltjes, geraspt
  • 1 kleine of 1/2 komkommer, in blokjes
  • voor de dressing:
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. mosterd
Voorbereiden
Doe de mosselen met de bloem, papri -kapoeder, Provençaalse kruiden, zouten peper in een plastic zak. Maak dezak dicht en schud de mosselen. Mengde ingrediënten voor de dressing envoeg zout en peper toe.
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan enbak de mosselen in 3 minuten rondombruin. Verdeel de sla over de bordenen schep de wortel en komkommererop. Sprenkel de dressing erover enschep de lauwwarme mosselen erop.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie