1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mosselschaaltje met stokbrood

Mosselschaaltje met stokbrood

Mosselschaaltje met stokbrood product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g gekookte mosselen
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 100 g knoflookkruidenboter
  • versgemalen peper
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 1 klein stokbrood, in plakken4 ovenschaaltjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de mosselen, prei en ui over 4 ovenschaaltjes.
Bereiden
Verdeel de knoflookboter erover en zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven. Haal de schaaltjes uit de oven, maal er peper over, strooi de kaas erop en zet ze nog even onder een hete grill tot de kaas gesmolten is. Serveer de schaaltjes op een bord met het stokbrood eromheen.
Variatie
Vervang de jongbelegen kaas eens door mosterdkaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 525
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie