Moules au crème et cidre - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Moules au crème et cidre

Moules au crème et cidre

Moules au crème et cidre product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 250 milliliter cider of droge witte wijn
  • 2 kilogram mosselen gespoeld en gesorteerd
  • 2 eetlepels platte peterselie
Bereiden
Verhit de boter in een grote hoge pan en fruit hierin de sjalot. Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de crème fraîche en cider toe en laat een paar minuten koken. Leg de mosselen in deze saus en schep even om. Kook de mosselen met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schaal. Verwijder de lege schelpen. Kook de saus tot de helft in en breng op smaak met peper. Giet de saus over de mosselen en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
14 g
vet
25 g
Kcal
375