Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 roma- of 3 vleestomaten
  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepel (rodevruchten)azijn
  • 3 bollen mozzarella, in plakken
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 klein bosje basilicum
Bereiden
Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken. Leg de plakken tomaat op een schaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, de vruchtenazijn, zout en peper. Laat even intrekken. Fruit voor de basilicumsaus de knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering. Voeg de rest van de basilicum toe aan de knoflook en peper en fruit even mee. Voeg 2 eetlepels water toe en laat al roerend verdampen. Pureer de saus en giet de rest van de olijfolie er in een straaltje bij. Stapel laagjes tomaat en mozzarella op de borden. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit mozzarella bestaat en maak zo 4 taartjes. Druppel de basilicumsaus erover en garneer met een blaadje basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
7 g
vet
42 g
Kcal
490