Muffin met frambozen en amandelen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Muffin met frambozen en amandelen

Muffin met frambozen en amandelen

Muffin met frambozen en amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram amandelschijfsel, grofgehakt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram suiker
  • 200 milliliter karnemelk
  • 1 gram ei losgeklopt
  • 75 gram boter gesmolten
  • een paar druppels amandelessence eventueel
  • 100 gram frambozen, vers of diepvries (ontdooid)
  • Muffinvorm en papieren vormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng bakmeel, amandelschaafsel, bakpoeder en suiker met elkaar. Meng de karnemelk met het ei en de boter en giet dit bij de droge ingrediënten. Voeg eventueel wat amandelessence toe. Roer met een vork losjes door. Het is niet de bedoeling dat alles goed wordt vermengd, er mogen juist veel klontjes in het beslag zitten, want die zorgen voor luchtigheid. Schep de frambozen er voorzichtig door. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
23 g
vet
7 g
Kcal
170