Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Muffins met sjalotten en oude kaas

Muffins met sjalotten en oude kaas

Muffins met sjalotten en oude kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olie of vloeibaar bakproduct
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • 300 milliliter melk of karnemelk
  • 12 muffinvormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit de sjalotten in circa 4 minuten zacht en lichtbruin. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een snufje zout. Schep de specerijen, een snuf versgemalen peper en kaas erdoor. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en schep de sjalotten erdoor. Giet dit bij de droge ingrediënten en schep vlug en losjes door elkaar. Het beslag moet onregelmatig blijven zodat het straks mooi luchtig bakt. Verdeel de muffinvormpjes over de muffinbakvorm, verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-30 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer ze bij de soep of als tussendoortje.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
39 g
vet
10 g
Kcal
295