Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nanies kip met boontjes en zure komkommer

Nanies kip met boontjes en zure komkommer

Nanies kip met boontjes en zure komkommer product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de zure komkommer:
  • 1 komkommer, in halve plakjes
  • 3 eetlepels (kruiden)azijn
  • suiker naar smaak
  • voor de ketjap-kip:
  • 1 kilogram drumsticks
  • 1 zakje kipkruiden
  • ketjap
  • 5 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • voor de boontjes:
  • 500 gram sperziebonen, afgehaald
  • handje bladselderij
  • 1 eetlepel gehakte koriander
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de zure komkommer. Breng op smaak met een snufje zout en zet afgedekt in de koelkast. Meng de drumsticks met de kipkruiden, ketjap naar smaak en 1 eetlepel olijfolie. Dek de schaal af en laat 10-15 minuten intrekken. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper. Voeg de kip toe en bak circa 20 minuten tot de drumsticks gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten de bleekselderij toe. Kook de boontjes 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn en giet ze af. Roerbak de boontjes met de bladselderij in de rest van de olie en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de kip met de boontjes, bestrooid met koriander, en de komkommer. Lekker met witte rijst.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
10 g
Kcal
550