1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Napolitaansekarbonade met ovengedroogde tomaten

Napolitaansekarbonade met ovengedroogde tomaten

Napolitaansekarbonade met ovengedroogde tomaten product foto
Voorbereiden
Verwarm de oven op 100ºC. Meng de tomaten met de olie, knoflook en munt en spreid uit over de bakplaat. Schuif in het midden van de warme oven, zet de deur op een klein kiertje (met bijvoorbeeld een houten pollepel) en laat de tomaten circa 2 uur drogen.
Bereiden
Meng 2 eetlepels olie met de knoflook, oregano, laurier, citroenschil en wijn. Wentel de karbonades in dit mengsel en laat circa 1 uur marineren. Neem de karbonades uit de marinade (bewaar de marinade) en dep ze droog. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de karbonades om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer de tomatenpuree los in de warme pan. Giet de marinade erbij, verwijder de citroenschil, roer de aanbaksels los en kook de saus enkele minuten in. Voeg 400 gram van de gedroogde tomaten en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper. Leg de karbonades in deze saus en warm nog enkele minuten mee. Garneer met basilicum.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie