Nasi goreng - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi goreng

Nasi goreng

Nasi goreng product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram basmati- of witte langkorrelrijst
  • 1/2 theelepels trassi
  • 1/2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 500 gram hamlappen in kleine blokjes
  • 6 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 3 lente-/bosuitjes in smalle ringen
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels ketjap manis of ketjap asin
  • 4 eetlepels pinda's grof gehakt of gefrituurde uitjes (bakje)
  • 1 potje atjar tampoer
Bereiden
Kook de rijst met zout. Roer de trassi los met 1 eetlepel water en meng er de kurkuma, gember, uien, knoflook en sambal door. Schep de vleesblokjes erdoor en laat de marinade circa 5 minuten intrekken. Verhit 5 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in circa 15 minuten gaar. Schep de gare rijst erdoor en bak deze met de helft van de bosui even mee. Bak intussen de eieren in de rest van de olie en laat de dooiers heel. Breng de nasi goreng op smaak met de ketjap. Bestrooi de nasi met de rest van de bosui en de pinda's. Serveer met de gebakken eieren en atjar tjampoer.

Voedingswaarde

eiwit
49 g
koolhydraten
110 g
vet
40 g
Kcal
1010