1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi tjampoer met kip en boontjes

Nasi tjampoer met kip en boontjes

Nasi tjampoer met kip en boontjes product foto
  • Ingredienten:

  • 350 gram pandanrijst
  • 600 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
Bereiden
Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over tot de rijst koud is en laat uitlekken. Kook de sperziebonen circa 4 minuten en giet ze af. Verhit een wok op een hoge stand, voeg een scheutje wokolie toe en wok hierin de kipfiletblokjes circa 5 minuten. Voeg de boontjes toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg 3 eetlepels atjar tjampoer toe en roerbak 1-2 minuten. Roer de boemboe en 100 ml water erdoor en wok nog circa 3 minuten. Schep de rijst erdoor. Warm goed door. Schep er 2 eetlepels gebakken uitjes door. Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen. Schep er een lepel atjar tjampoer op en bestrooi met de rest van de gebakken uitjes.
Variatie
Voor een lekkere zoete smaak kun je aan de nasi Conimex Ketjap Manis toevoegen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 85 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie