In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nectarinetaart

Nectarinetaart

Nectarinetaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blik croissantdeeg (voor 6 stuks)
  • 4-5 eetl. abrikozenjam
  • 4 nectarines, geschild, in dunne plakken
  • 1 ei, geklutst
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. geschaafde amandelen
  • vlaai- of quichevorm Ø 24 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bodem en de zijkant van de vorm met deeg. Druk de naden tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Snijd het deeg dat over is in repen van 1,5 cm. Bestrijk de deegbodem met de abrikozenjam. Leg de nectarineplakjes overlappend in een cirkel, begin langs de rand en werk naar het midden. Leg de deegrepen er kruislings op en druk de uiteinden vast aan de deegrand. Bestrijk ze met het ei. Meng de suiker met de amandelen en strooi dit mengsel over de taart. Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven. Lekker met een bolletje vanille-ijs of crème fraîche.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
40 g
vet
16 g
Kcal
355