Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Noedels met pikant vlees

Noedels met pikant vlees

Noedels met pikant vlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g hamlapjes, in dunne reepjes
  • 5 eetl. ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 pak Chinese mie
  • zout
  • 4 preien, in zeer dunne ringen
Voorbereiden
Meng de reepjes vlees met de ketjap, knoflook en specerijen en laat dit een half uur marineren.
Bereiden
Kook de mie 2 minuten korter dan de gebruiksaanwijzing vermeldt, spoel onder koud water af en laat vervolgens in een vergiet goed uitlekken. Bak de reepjes vlees in een wok op middelhoog vuur in twee à drie porties bruin. Breng eventueel op smaak met zout. Voeg de preiringen toe en bak deze nog 2 minuten mee. Schep als laatste de mie erdoor en laat nog enkele minuten mee warmen.+ 30 minuten marineren

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
53 g
vet
7 g
Kcal
385