Noedelsalade met mosselen en dilledressing - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Noedelsalade met mosselen en dilledressing

Noedelsalade met mosselen en dilledressing

Noedelsalade met mosselen en dilledressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kg mosselen
  • 1 l visbouillon (van tablet of visfond)
  • 400 g eiermie
  • 250 g groene asperges
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 200 g diepvriestuinbonen
  • 3 eetl. arachideolie of olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 vleestomaten, in blokjes
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de dressing:
  • 125 ml zure room (Melkan)
  • 150 ml yoghurt (Melkan)
  • 1 eetl. verse dille, gehakt
Bereiden
Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten. Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon. Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af. Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm. Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen). Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe. Schep de dressing met de doperwten, tuinbonen, asperges, tomatenblokjes en mosselen zonder schelp door de noedels. Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.
Variatie
- Vervang groene asperges door bleekselderij. - Neem in plaats van eiermie mihoen of pasta.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
84 g
vet
26 g
Kcal
690