Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling

Notenpannenkoek met koekkruiden en roomvulling product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 100 gram ongezouten gemengde noten fijngehakt
  • 2 eetlepel boter
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eetlepel poedersuiker
  • 100 gram ricotta
  • 1 eetlepel honing
Voorbereiden
Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren en koekkruiden erdoorheen. Laat even rusten. Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de ricotta los met de honing en schep de slagroom rustig erdoorheen. Dek af en laat opstijven in de koelkast.
Bereiden
Schep de noten door het beslag. Verwarm steeds een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 12 pannenkoekjes. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Verdeel de roomvulling over de pannenkoekjes en rol ze op of vouw ze dicht. Bestrooi licht met poedersuiker vermengd met een snufje kaneelpoeder.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
41 g
vet
30 g
Kcal
505