Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Olé-olé-spiesen

Olé-olé-spiesen

Olé-olé-spiesen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 4 eetlepel paneermeel
  • 4 eetlepel zonnebloemolie of bakproduct
Voorbereiden
Kneed het gehakt met de kruiden, ei en paneermeel goed door tot een homogeen en niet te plakkerig geheel. Vorm er 12 balletjes van en laat die minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Verwarm de olie of het bakproduct en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten bruin en bijna gaar. Laat ze op een bord wat afkoelen en snijd ondertussen de sjalotten in dikke ringen.
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Snijd de gehaktballetjes doormidden en schuif ze om en om met de uiringen aan een prikker. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de uiringen met wat van het bakvet of wat olie. Bak de spiesen vlak voor serveren in circa 10 minuten af.(excl. opstijven) + 10 minuten oventijd

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
8 g
vet
38 g
Kcal
475