Olijf-gehaktballetjes met kaas - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Olijf-gehaktballetjes met kaas

Olijf-gehaktballetjes met kaas

Olijf-gehaktballetjes met kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram rundergehakt
  • 10 zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
  • 4 groene olijven zonder pit, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 30 gram belegen kaas, in 8 kleine blokjes
  • paneermeel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
Bereiden
Kneed het gehakt met de olijven, kappertjes, sjalot, knoflook, zout en peper en verdeel in 8 delen. Steek in elk deel gehakt een blokje kaas en rol er 8 balletjes ter grootte van een een walnoot, van. Strooi wat paneermeel op een bord en rol de balletjes erdoor. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in circa 6 minuten rondom gaar en bruin. Lekker met knoflookmayonaise.