Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Olijven-fetaburger

Olijven-fetaburger

Olijven-fetaburger product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
• Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
• Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect.
• Oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om. De burger: een dunne lamsgehaktburger, gemengd met fijngehakte (kalamata)olijven, oregano, zout en peper. Brood & beleg: meergranenbol, belegd met ijsbergsla, plakjes gegrilde aubergine en dunne (rode)uienringen. Serveer met: verkruimelde feta en een paar blaadjes munt.