Oma’s havermoutkoekjes - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oma’s havermoutkoekjes

Oma’s havermoutkoekjes

Oma’s havermoutkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
15

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram havermout
  • 500 milliliter melk
  • 150 gram blanke rozijnen
  • 160 gram bloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram boter
Bereiden
Roer de havermout, melk en 1 theelepel zout goed door elkaar. Meng de rozijnen erdoor. Voeg de bloem in gedeelten al roerend toe. Klop de eieren, vanillesuiker, kaneel en de rest van de suiker erdoor. Laat het beslag circa 30 minuten rusten. Voeg, als het beslag te dik is, wat extra melk toe. Roer nog een keer goed door. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak ze om en om in de pan. Lekker met stroop of honing.
Variatie
• Vervang de rozijnen door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen. • Neem muesli met noten in plaats van havermout.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
29 g
vet
8 g
Kcal
215