Oma’s jachtschotel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oma’s jachtschotel

Oma’s jachtschotel

Oma’s jachtschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 750 gram riblappen, in blokjes
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 300 milliliter vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 appels (goudrenet), geschild, in blokjes
  • 100 milliliter warme melk
  • nootmuskaat
  • allesbinder of maïzena
  • paneermeel
  • 75 gram boter, in klontjes
Bereiden
Schep de mosterd door de vleesblokjes en strooi er zout en peper over. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg de vleesbouillon en laurierblaadjes toe en stoof met deksel op een lage stand circa 2 uur of tot het vlees gaar is. Kook intussen de aardappels. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Schep de appels erdoor en bak nog 3-4 minuten. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de gare vleesblokjes eventueel iets kleiner. Verwijder de laurierblaadjes. Bind het braadvocht met alles- binder of aangelengde maïzena. Schep het vlees met saus in een ovenschaal. Verdeel het ui-appelmengsel erover. Strijk af met aardappelpuree en verdeel er paneermeel en klontjes boter over. Zet het gerecht 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker met een salade.
Variatie
Vervang appel eens door 200 gram zwarte pruimen zonder pit of gedroogde abrikozen.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
58 g
vet
61 g
Kcal
975