1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oma's kerriemacaroni

Oma's kerriemacaroni

Oma's kerriemacaroni product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct of arachideolie
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 eetlepel kerrie
  • 4 uien grof gesnipperd
  • 400 gram elleboogjesmacaroni
  • 1 komkommer in plakjes
  • 2 eetlepels (Zaanse) mayonaise
  • 1 eetlepel blanke azijn of citroensap
  • enkele druppels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gembersiroop of honing
Bereiden
Verhit het bakproduct in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kerrie toe. Schuif het gehaktmengsel naar één kant, voeg de uien toe en bak ze even mee tot ze glazig zijn. Kook intussen de macaroni met zout beetgaar. Maak een komkommersalade met een dressing van mayonaise, azijn, balsamicoazijn, gembersiroop en versgemalen peper. Schep de gekookte macaroni door het gehaktmengsel en serveer met de komkommersalade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 83 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 820
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie