Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Omelet met gerookte zalm en ricotta

Omelet met gerookte zalm en ricotta

Omelet met gerookte zalm en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 eieren
  • 50 ml melk of room (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. olie of boter
  • 150 g gerookte zalm
  • 100 g ricotta
  • 1/2 bosje dille, grof gehakt
  • 1/2 citroen (sap)
Bereiden
Klop de eieren in een grote kom los met melk, zout en peper. Verwarm de olie of boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en giet de geklutste eieren erin. Laat op middelhoge stand een minuut bakken en draai de warmtebron dan laag. Leg de zalm op de omelet en leg een deksel op de pan. Laat het ei geheel stollen. Klop de ricotta met de dille en citroen los en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de ricotta over het midden van de omelet en vouw deze dubbel. Snijd de omelet in stukken en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
4 g
vet
21 g
Kcal
305