1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Omgekeerde ananastaart

Omgekeerde ananastaart

Omgekeerde ananastaart product foto
  • Ingredienten:

  • voor het deeg:
  • 100 g boter + 1 eetl. extra
  • 50 g rietsuiker
  • 50 g geraspte kokos
  • snufje zout
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • voor de vulling:
  • 100 g rietsuiker
  • 2 eetl. water
  • 1/2 ananas, geschild en in plakken vershoudfolie
  • lage taartvorm van ca. 25 cm Ø
Voorbereiden
Mix boter en suiker samen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel en voeg dan kokos, zout en bakmeel toe. Voeg zodra dit een kruimelig deeg vormt het ei toe en mix nog een minuut goed door. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie een half uur rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water op lage stand en laat lichtbruin karameliseren. Vet de taartvorm in met boter en giet de karamel erin. Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Verdeel de plakken over de karamel. Rol het deeg uit tot een lap zo groot als de taartvorm en leg dit over de ananas. Druk de randen naar binnen en bak de taart in circa 40 minuten. Laat de taart een half uur afkoelen en keer hem dan om op een platte schaal.+ 30 minuten koelen + 40 minuten oventijd.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie