Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ontbijtomelet met witbrood en jam

Ontbijtomelet met witbrood en jam

Ontbijtomelet met witbrood en jam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eieren, waarvan 2 gesplitst
  • 4 eetl. melk (Melkan)
  • 1 eetl. poedersuiker
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 4 sneetjes (oud) witbrood, zonder korsten en in blokjes
  • 2 eetl. boter
  • jam naar keuze
Bereiden
Klop 4 eieren met de melk, poedersuiker en kaneel goed los in een grote kom. Klop de 2 eiwitten met een snufje zout in een andere kom tot stijve pieken. Schep de blokjes brood door de eieren en schep dan het eiwit er voorzichtig doorheen. Verwarm de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en giet het eimengsel erin. Laat de omelet op lage stand met het deksel op de pan stollen in circa 8 minuten. Draai de omelet om met behulp van een plat deksel of bord en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Serveer in punten met de jam.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
25 g
vet
8 g
Kcal
225