Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ontbijtpalet

Ontbijtpalet

Ontbijtpalet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eieren
  • 3 eetl. water of bouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in smalle reepjes
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes (Vismarine)
  • 2 eetl. arachideolie
  • 8 sneetjes witbrood, geroosterd
Voorbereiden
Klop de eieren los met water of bouillon en zout en peper. Bak de spekblokjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Schep ze eruit en houd ze warm in een kommetje. Doe de ui, tomaat, kaas en zalm elk in een kommetje.
Bereiden
Verhit de olie in een pan. Giet het eimengsel erin en bak de eieren al roerend tot ze net niet helemaal gestold zijn. Schep het roerei in een schaal en serveer deze op een dienblad met de andere 4 kommetjes en het geroosterde brood eromheen. Iedereen kan zo zijn eigen roereivariant samenstellen.
Variatie
- Vervang de spekblokjes door hamreepjes of reepjes gerookte kipfilet (vleeswaren).

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
37 g
vet
32 g
Kcal
555