Oosters gemarineerde hamlapjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosters gemarineerde hamlapjes

Oosters gemarineerde hamlapjes

Oosters gemarineerde hamlapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g hamlappen, in repen
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 200 g bospeen of 1 kleine winterwortel, in repen
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 struikjes witlof, in repen
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • voor de marinade:
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. sambal brandal
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. gembersiroop
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade en schep het vlees erdoor. Marineer circa 15 minuten en zet het even apart.
Bereiden
Schep het vlees uit de marinade. Verwarm twee eetlepels olie en bak het vlees knapperig bruin. Haal het vlees uit de pan. Giet nog een eetlepel olie in de pan en roerbak hierin de ui, wortel en sugarsnaps circa 3 minuten. Voeg de marinade toe met het vlees en de witlof en serveer het gerecht bestrooid met koriander.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
13 g
vet
17 g
Kcal
305