Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosters Stoofvlees

Oosters Stoofvlees

Oosters Stoofvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram Magere runderlappen of riblappen, in blokjes
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetlepel wok- of arachideolie
  • 4 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd
  • 3 eetlepel Ketjap manis of sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel bloem
  • 7 deciliter Vleesbouillon of runderfond
  • 2 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • maïzena of allesbinder)
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten. Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur. Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder. Lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
62 g
koolhydraten
17 g
vet
54 g
Kcal
800