Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. zonnebloem- of arachideolie
  • 500 gram kipfilet, in brede repen
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 800 g panklare boerenkool of verse boerenkool, in repen
  • 75 g cashewnoten
  • 100 gram katenspek
  • 1 potje gefrituurde uitjes
Bereiden
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
29 g
vet
43 g
Kcal
685