Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. zonnebloem- of arachideolie
  • 500 gram kipfilet, in brede repen
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 800 g panklare boerenkool of verse boerenkool, in repen
  • 75 g cashewnoten
  • 100 gram katenspek
  • 1 potje gefrituurde uitjes
Bereiden
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
29 g
vet
43 g
Kcal
685