1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. zonnebloem- of arachideolie
  • 500 gram kipfilet, in brede repen
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 800 g panklare boerenkool of verse boerenkool, in repen
  • 75 g cashewnoten
  • 100 gram katenspek
  • 1 potje gefrituurde uitjes
Bereiden
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 685
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie