1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse burgers met chilisaus

Oosterse burgers met chilisaus

Oosterse burgers met chilisaus product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram gehakt
  • 100 gram bacon, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé) of;
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 ui, grof geraspt of gesnipperd
  • 4 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 500 gram Hollandse of oosterse roerbakgroenten
  • 1 flesje zoete chilisaus
Bereiden
Kneed het gehakt met de bacon, knof- look, gember, rode peper, citroensap en -rasp, koriander, ui, zout en peper. Vorm er kleine hamburgers van. Verhit de helft van de olie en bak hierin de burgertjes 3-4 minuten per kant. Houd ze even warm. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de groenten 4-5 minuten. Serveer de burgers met de groenten en chilisaus. Lekker met rijst of noedels.
Variatie
• Vervang de roerbakgroenten door broccoli. • Gebruik peterselie in plaats van koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 525
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie