Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse curry-gehaktstoof

Oosterse curry-gehaktstoof

Oosterse curry-gehaktstoof product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels olie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels indiase milde currypasta
  • 500 gram runder- of lamsgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul. Schep de tomatenblokjes erdoor en laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven. Schep de aubergine erdoor en laat nog 10 minuten wat inkoken zonder deksel. Bestrooi met de koriander. Lekker met witte rijst.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
8 g
vet
35 g
Kcal
455