1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse curry-gehaktstoof

Oosterse curry-gehaktstoof

Oosterse curry-gehaktstoof product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels olie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels indiase milde currypasta
  • 500 gram runder- of lamsgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul. Schep de tomatenblokjes erdoor en laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven. Schep de aubergine erdoor en laat nog 10 minuten wat inkoken zonder deksel. Bestrooi met de koriander. Lekker met witte rijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie