Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse gehaktballetjes met gele rijst

Oosterse gehaktballetjes met gele rijst

Oosterse gehaktballetjes met gele rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 500 g gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 pak gele rijst
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloem­olie
  • 200 ml kokosmelk (blikje of pakje)
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in smalle ringetjes
  • 1 theel. gemberpoeder
Voorbereiden
Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Meng de kerriepoeder door het gehakt. Voeg zout en peper toe en vorm er kleine gehaktballen van.
Bereiden
Kook de rijst gaar. Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Giet de kokosmelk met 2 eetlepels water erbij, voeg rode peper en gemberpoeder toe en stoof zachtjes 10-12 minuten. Serveer de gehaktballen met de saus bij de rijst en bestrooi met de amandelen.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
66 g
vet
43 g
Kcal
775