1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse kippenlevertjes met ananas

Oosterse kippenlevertjes met ananas

Oosterse kippenlevertjes met ananas product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g kippenlevers, schoongemaakt
  • 2 eetl. bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theel. citroengras (sereh)
  • 1 theel. gember (djahé)
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 dikke plakken verse ananas of 4 plakken uit blik
  • 1 bos verse koriander, grof gehakt
Bereiden
Snijd de kippenlevers doormidden en bestrooi ze met bloem, zout en peper. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de kippenlevers in 2 à 3 porties om en om bruin. Schep ze uit de pan en roer het aanbaksel los. Giet de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, peper en specerijen op lage stand circa 2 minuten. Voeg de kippenlevertjes, ketjap en ananas toe en laat op lage stand nog 5 minuten al roerend doorwarmen. Bestrooi met koriander.
Variatie
Spaanse peper kunt u vervangen door sambal naar smaak. In plaats van met kippenlevers is dit recept ook lekker met drumsticks.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie