1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

Oosterse kippensoep met limoen en mihoen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kipfilet
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 gram peultjes, in schuine stukjes gesneden
  • 1 blikje minimaiskolfjes, uitgelekt en in schuine stukjes gesneden
  • 20 gram mihoen, gebroken
  • sap van 1 limoen
  • 4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
  • evt. Thaise vissaus, sojasaus of sambal
Bereiden
Breng de kipfilet in 1 liter water met de bouillontablet aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes garen. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de peultjes en mais toe. Leg na 2 minuten de mihoen in de bouillon en laat 1 minuut zachtjes meekoken. Trek de mihoen vervolgens met een vork uit elkaar. Voeg als laatste de stukjes kip, limoensap en bosui toe. Breng de soep eventueel verder op smaak met vissaus, sojasaus of sambal.
Variatie
Vervang de minimaiskolfjes eventueel door maiskorrels uit blik.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 2 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie