1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse kippensoep met noedels en paksoi

Oosterse kippensoep met noedels en paksoi

Oosterse kippensoep met noedels en paksoi product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 stukje citroengras 10 cm
  • 1 sjalot of kleine ui fijngehakt
  • 2 potje kippenbouillon met kippenvlees
  • 250 gram Chinese mie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 struik paksoi
  • 1 bosje bosuitjes in ringetjes
  • sambal en zoete ketjap naar smaak
Bereiden
Verwarm de olie in een soeppan en fruit citroengras en ui in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee. Leng de potten bouillon aan met kokend water tot 1,5 liter en giet dit in de pan. Breng aan de kook en voeg de mie en champignons toe. Laat op lage stand 3 minuten zachtjes koken. Voeg de paksoi en bosui toe en laat in een minuut slinken. Roer alles goed door en breng de soep voorzichtig op smaak met sambal en ketjap. Lekker met kroepoek.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 47 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 315
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie