Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse knolselderij met gebakken rijst

Oosterse knolselderij met gebakken rijst

Oosterse knolselderij met gebakken rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 knolselderij, geschild en in kleine blokjes
  • 1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels ketjap
  • 200 gram snelkookrijst
  • 1 eetlepel arachide- of wokolie
  • 2 ribkarbonades, in reepjes
  • 1 bosje lente-/bosui, in schuine stukken
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de blokjes knolselderij om met de gember, knoflook, sesam, honing en 2 eetlepels ketjap en spreid uit over de bakplaat. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin en gaar. Kook intussen de rijst 1 minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken in een zeef. Verhit de olie en bak het vlees met de rode peper en de rest van de ketjap op een hoge stand bruin. Voeg de rijst toe en roerbak nog enkele minuten mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de knolselderij.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
58 g
vet
11 g
Kcal
470