Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse mosselen

Oosterse mosselen

Oosterse mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg mosselen
  • 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • ca. 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 lente-/bosuitjes, 1 in schuine reepjes, 1 in smalle ringetjesaluminiumfolie
Voorbereiden
Kook de mosselen circa 5 minuten in weinig water totdat de schelpen open zijn. Haal ze los uit de schelp en leg ze in de open schelp terug. Zet de mosselen in de schelp op een schaal afgedekt met aluminiumfolie boven heet water, zodat ze warm blijven.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de gember, knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg sesamolie, sojasaus en reepjes bosui toe. Verdeel dit mengsel over de mosselen in de schelpen en strooi de ringetjes ui erover. ­

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
7 g
vet
7 g
Kcal
115