1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse mosselen

Oosterse mosselen

Oosterse mosselen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg mosselen
  • 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • ca. 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 lente-/bosuitjes, 1 in schuine reepjes, 1 in smalle ringetjesaluminiumfolie
Voorbereiden
Kook de mosselen circa 5 minuten in weinig water totdat de schelpen open zijn. Haal ze los uit de schelp en leg ze in de open schelp terug. Zet de mosselen in de schelp op een schaal afgedekt met aluminiumfolie boven heet water, zodat ze warm blijven.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de gember, knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg sesamolie, sojasaus en reepjes bosui toe. Verdeel dit mengsel over de mosselen in de schelpen en strooi de ringetjes ui erover. ­
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 115
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie