Oosterse pannenkoek met kip en tauge - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse pannenkoek met kip en tauge

Oosterse pannenkoek met kip en tauge

Oosterse pannenkoek met kip en tauge product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 8 eieren losgeklopt
  • 4 lente-/bosuitjes in dunne ringetjes
  • 250 gram kipfilet in dunne reepjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram taugé gewassen en gedroogd
  • 50 gram ongezouten pinda\'s grof gehakt
  • bosje koriander grof gehakt
Voorbereiden
Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren erdoorheen. Roer de lente-/bosuitjes en versgemalen peper door het beslag. Laat circa 10 minuten rusten.
Bereiden
Schep de kipreepjes om met de sambal en 1 eetlepel van de olie en roerbak de kip in een paar minuten gaar. Verhit steeds een klein beetje van de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 8 grote pannenkoeken. Schep de taugé door de kip en verdeel over de pannenkoeken. Klap de pannenkoeken dubbel en bestrooi met de pinda’s en koriander.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
26 g
vet
27 g
Kcal
505