Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen

Oosterse pannenkoekjes met oesterzwammen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram pannenkoekmix
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 eieren
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 250 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 100 gram wortelreepjes (julienne)
  • 100 gram taugé
  • 1 bakje munt, alleen de blaadjes
  • 1 bakje koriander, alleen de blaadjes
  • 100 gram gerookte kipfilet, in reepjes
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels olie
Bereiden
Schep de pannenkoekmix, kurkuma, korianderpoeder en 1/2 theelepel zout in een grote kom. Klop de eieren los met de kokosmelk en roer door de pannenkoekmix. Laat het mengsel circa 15 minuten rusten. Zet intussen de oesterzwammen, wortel, taugé, kruiden en kip klaar in aparte bakjes. Roer de ketjap met het limoensap, de gember, sesamolie en sambal tot een sausje. Verhit de olie in gedeeltes in een kleine koekenpan en bak van het beslag 8-12 pannenkoekjes. Vul de pannenkoekjes aan tafel met de ingrediënten uit de bakjes en serveer het sausje erbij.
Variatie
Vervang de oesterzwammen door champignons.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
34 g
vet
24 g
Kcal
425