Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip

Oosterse roerbakrijst met paksoi en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel olie
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 uien, in parten
  • 1 struik paksoi, in reepjes van ca. 1 cm
  • 300 gram Lassie Rijke Roerbakrijst Basmati
  • 40 gram gezouten cashew- noten, grof gehakt
  • 100 milliliter woksaus teriyaki
Bereiden
Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipblokjes in circa 5 minuten al om- scheppend bruin. Voeg de uien toe en roerbak deze even mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak onder af en toe omscheppen nog circa 5 minuten. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de olie en met 600 ml water. Voeg met de rijst meteen de gehakte cashewnoten toe. Voeg de woksaus toe aan de kip, schep het groen van de paksoi erdoor en warm nog circa 1 minuut op hoge stand door. Serveer de cashewrijst erbij.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
81 g
vet
18 g
Kcal
619