1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Oosterse schnitzel met sambal en sesam product foto
  • Ingredienten:

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca. 125 gram per stuk)
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepel arachideolie
Bereiden
Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met de gemberpoeder, sesamolie en sambal. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie