Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Oosterse schnitzel met sambal en sesam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca. 125 gram per stuk)
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepel arachideolie
Bereiden
Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met de gemberpoeder, sesamolie en sambal. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
18 g
vet
25 g
Kcal
455