Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 varkenshaasjes
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 6 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 eetl. ketjap manis of sojasaus
  • 1 theel. sambal badjak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. abrikozenjam of sinaasappelmarmelade
  • 50 gr boter of 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 3 eetl. sherry
  • 200 ml kookroom
  • 1 rode peper
  • rijst(timbaaltjes)
  • doperwten
  • cocktailprikkers
Bereiden
Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in. Maak een vulling van 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden, 6 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes, 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel sambal badjak, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 eetlepels abrikozenjam of sinaasappelmarmelade. Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaasjes in 50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer 3 eetlepels sherry, 200 ml kookroom en 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, door het braadvet. Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
9 g
vet
21 g
Kcal
360