In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 varkenshaasjes
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 6 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 eetl. ketjap manis of sojasaus
  • 1 theel. sambal badjak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. abrikozenjam of sinaasappelmarmelade
  • 50 gr boter of 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 3 eetl. sherry
  • 200 ml kookroom
  • 1 rode peper
  • rijst(timbaaltjes)
  • doperwten
  • cocktailprikkers
Bereiden
Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in. Maak een vulling van 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden, 6 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes, 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel sambal badjak, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 eetlepels abrikozenjam of sinaasappelmarmelade. Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaasjes in 50 gram boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer 3 eetlepels sherry, 200 ml kookroom en 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, door het braadvet. Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
9 g
vet
21 g
Kcal
360