Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse winterwortelkaassoufflé

Oosterse winterwortelkaassoufflé

Oosterse winterwortelkaassoufflé product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 500 gram winterpeen, geschild en in blokjes
  • 300 gram kruimige aardappels, in blokjes
  • 1 theelepel milde Indiase currypasta
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 3 eieren, gesplitst
  • eenpersoons soufflébakjes, ingevet
Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de wortel en aardappel toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Voeg een scheutje water toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen. Stamp de gesmoorde wortel en aardappel fijn en roer de boter erdoor. Laat al roerend afkoelen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep 2/3 van de kaas door de wortelstamppot en breng op smaak met zout en peper. Klop de eidooiers los en roer deze er gelijkmatig doorheen. Klop met een mixer in een schone kom de eiwitten met een beetje zout tot stijve pieken. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig en gelijkmatig door de puree en schep alles over in de soufflévormen. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat de soufflé laag in de oven in circa 25 minuten gaar worden en rijzen. Serveer direct, de soufflé zakt na een paar minuten al een beetje in.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
23 g
vet
26 g
Kcal
425