Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ossenstaartcappuccino

Ossenstaartcappuccino

Ossenstaartcappuccino product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 ml slagroom (Melkan)
  • 1/2 l blik heldere ossenstaartsoep
  • scheutje droge sherry
  • 2-4 takjes tijm
  • versgemalen peper voor garnering
  • grote koffiekopjes
Bereiden
Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig. Verwarm de soep en voeg een scheutje sherry toe. Schenk de soep in de koppen en giet de room voorzichtig over de bovenkant. Bestrooi eventueel met wat peper en garneer met een takje tijm.Voorgerecht voor 2 personen of tussengerecht voor 4 personen
Variatie
• Vervang ossenstaartsoep door wild­bouillon. • Neem in plaats van slagroom crème fraîche (Melkan).

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
6 g
vet
20 g
Kcal
245