Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ossenstaartsoep met donker bier

Ossenstaartsoep met donker bier

Ossenstaartsoep met donker bier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 140 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 runderschenkels (of 600 g ossenstaart)
  • 400 gram runderpoelet
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • stukje foelie
  • 4 peperkorrels
  • 1/2 winterwortel, geschild
  • 1 stengel bleekselderij, geschild
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 flesje donkerbruin bier
  • 1 dunne prei, in fijne ringen
Bereiden
Leg de schenkels en poelet met de kruidnagels, laurier, tijm, foelie, peperkorrels, een schepje zout, de wortel en bleekselderij in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Breng op middelhoge stand aan de kook. Schep het schuim van de bouillon af en leg het deksel op de pan. Laat op een lage stand circa 2 uur trekken. Zeef de bouillon boven een andere pan en houd het vlees apart. Snijd het vlees fijn en haal zoveel mogelijk vlees van de schenkels. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de tomatenpuree. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de bouillon erdoor en laat alles een paar minuten koken. Breng de bouillon eventueel op smaak met zout en peper en voeg de prei en het vlees toe. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is en serveer. Lekker met stokbrood, gegratineerd met roquefort.
Variatie
Gebruik voor een snelle versie van deze soep 1 pot aangelengde runderbouillon met vlees en een vleesbouillontablet.

Voedingswaarde

eiwit
44 g
koolhydraten
6 g
vet
7 g
Kcal
275