Ossenstaartsoep met kruidenroom - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ossenstaartsoep met kruidenroom

Ossenstaartsoep met kruidenroom

Ossenstaartsoep met kruidenroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 winterwortel, geschild, in dunne plakjes
  • 1 l heldere ossenstaartsoep (zak of blik)
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 200 ml slagroom of crème fraîche (Melkan)
  • 1/2 theel. koekkruiden
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 6 soepstengels sterretjessteker
Bereiden
Snijd sterretjes uit de wortelplakjes. Verwarm de soep met de wortel en de bosui. Klop de room met de koekkruiden lobbig. Serveer de soep in kopjes met de kruidenroom erop. Wikkel de ham om één kant van de soepstengel. Serveer deze erbij.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
8 g
vet
15 g
Kcal
200