1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oudekaaspuntjes met abrikozen-druivensalade

Oudekaaspuntjes met abrikozen-druivensalade

Oudekaaspuntjes met abrikozen-druivensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 100 ml rode port
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 1 kleine krop eikenbladsla
  • 100 g blauwe druiven, gehalveerd
  • 1/2 theel. mosterd
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. honing
  • 150 g oude kaas, in puntjes
  • 4 sneetjes notenbrood of roggebrood, in punten gesneden
Voorbereiden
Verwarm de port tot lauw en wel hierin de abrikozen. Verdeel de eikenbladsla, eventueel iets kleiner gescheurd, in plukken over 4 borden of langwerpige schaaltjes.
Bereiden
Giet de abrikozen af en vang de port op. Leg de abrikozen en druiven op de sla. Klop de port, mosterd, olijfolie, zout, peper en honing tot een dressing. Sprenkel deze over de salade. Leg de kaaspuntjes met het brood ernaast.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie