Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovengebakken appel, knolselderij en hazelnoten

Ovengebakken appel, knolselderij en hazelnoten

Ovengebakken appel, knolselderij en hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gr knolselderij, geschild, in kleine frieten
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 stevige zoetzure appels, met schil, in kwarten
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1/2 theel. karwijzaad
  • 25 g blanke hazelnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de knolselderij circa 4 minuten in water met het citroensap en zout. Giet af en spoel onder koud water. Schep de knolselderij samen met de appelpartjes, suiker, olie en karwijzaad door elkaar in een ovenschaal. Bak de appelschotel in de oven in 20-30 minuten goudbruin. Rooster intussen de hazelnoten licht in een droge, hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
22 g
vet
10 g
Kcal
200